A hiányos fogsor nem csak esztétikai okok miatt pótolandó, hanem az egészségünk szempontja szerint sem elhanyagolható.Bár utóbbira többen nem is gondolnak, a hiányzó fog vagy fogak okozta helytelen harapás és rágás további következményekkel járhat.

Hogyan veszíthetjük el a fogunkat?

Szuvasodás és annak járulékos következményei miatt, fogínysorvadás, fogágy betegség vagy egyéb külső környezeti hatás miatt.

Az elvesztés szempontja szerint azonban nem a miért a lényeges, hanem a megoldás, ami ebben az esetben az esztétikus fogpótlás.

Erre jelenleg számos módszert ismer a mai orvostudomány, mely a foghiány mértéke és annak helye szerint kerül kiválasztásra a fogpótlás során.

Fogpótlás készítése a Skapinyec fogászati rendelőben

  • részleges fogpótlás
  • teljes fogpótlás
  • fix esztétikus fogpótlás
  • kivehető fogpótlás

Amit még a fogpótlás készítéséről tudni érdemes:

A korszerű eljárásoknak és alapanyagoknak köszönhetően a fogpótlás készítése egyszerre megfelelnek a kimagasló esztétikai és funkcionális követelményeknek. Előbbit leginkább a speciális fémmentes koronák és kerámiapótlások, utóbbit pedig a számítógép vezérelt tervezési és gyártási folyamatok garantálják.  A tökéletes tervezés, a precíz kivitelezés és a minőségi alapanyag együttese pedig olyan ezred milliméter pontosságú és teljesen élethű fogakat eredményez, melyekről senki nem mondaná meg, hogy pótlás.

Rendelőnkben ezek az élethű, esztétikus fogpótlások ma már rutin eljárás szerint, a páciens egyedi igényeihez igazodva készülnek el, legyen szó:

  • koronáról
  • hídról
  • vagy kivehető fogpótlásról.

Jó tudni: a fogpótlások nem minden esetben lesznek már az első próba alkalmával tökéletesek, azonban rendelőnk a fogpótlás készítése során is tudja vállalni a gyors a határidőt.