A fogászati röntgen ma már minden jól felszerelt rendelőnek részét kell, hogy képezze.

Nem csak azért, hogy a páciensnek kényelmesebb legyen – és ne kelljen külön elmenni egy másik rendelőbe fogröntgent csináltatni -, hanem ezért is, mert egy modern fogászati röntgen készülék óriási segítségére van a fogorvosoknak.

A fogászati röntgen nélkülözhetetlen a szájsebészeti beavatkozás és a fogszabályzás előtt, a góckutatás során, a bölcsességfogak feltárásakor és a fogínysorvadás felderítésekor.

Jó tudni: a fogászati röntgen a szájüregi rákok szűréséhez is kiválóan használható, úgy a felvételen tökéletesen kivehetőek az esetleges elváltozások.

Fogászati röntgen a Skapinyecz rendelőben

A fogászati röntgen Miskolc városában jól megközelíthető helyen található, egy jól és modernül felszerelt rendelőben. A helyben lévő fogászati röntgen készüléknek köszönhetően pácienseinknek nem kell napokat várni egy új időpontra és a felvétel kiértékelésére, hiszen a röntgen elkészültét követően azonnal be is fáradhat a választott orvosához a kezelés folytatásának a reményében.

Milyen fogászati röntgent tudunk biztosítani a pácienseinknek?

  • Kisröntgent, ami egy-két fog kezelése esetén lehet szükséges. Elsősorban a gyökérkezelések során szoktunk kisröntgen felvételeket készíteni, melyek pár másodperc alatt el is készülnek.
  • Panoráma fogászati röntgen, ami teljes – két dimenziós – képet alkot a szájüregről, a fogak elhelyezkedéséről, az állcsontról, az állkapocsízületekről és az arcüregről. Mivel rengetek információval szolgál, ezért elsősorban a műtéti beavatkozások és a fogszabályzás előtt, valamint az implantáció tervezése során alkalmazzuk. A felvétel elkészítése kevesebb, mint negyed másodpercet vesz igénybe.

Fontos tudni: terhesség ideje alatt a fejlődő magzat érzékenyen reagálhat a röntgen sugárzásra, így a fogászati röntgen a kismamák számára nem ajánlott. Amennyiben még is szükségessé válik a fogászati kezelés, feltétlenül tájékoztassuk a kezelőorvost.

Fogászati röntgen – Miskolc

Ha fáj a foga, kérjen időpontot még ma!