Pályázati adataink:

A kedvezményezett neve:  Dr. Skapinyecz és Társa Kft
A projekt címe: Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések
A szerződött támogatás összege: 25.090.000 Ft
A támogatás mértéke: 70 %
A projekt tényleges befejezési dátuma : 2020. 10.22.
Projekt azonosító száma: GINOP – 1.2.8-20-2020-01168

 

A projekt tartalmának bemutatása:

Röntgen:

Elavult panoráma és intraorális röntgenkészülékeinket cseréltük le korszerűbb, a páciensek számára kevesebb sugárterheléssel járó, jobb felbontóképeséggel bíró készülékekre.

Fogászati ellátás:

A veszélyhelyzet megmutatta, hogy mennyire sérülékenyek vagyunk egy esetleges járványhelyzetben, ezért egy új, a többitől elkülönített helyiségben egy új vizsgáló gép-szék egységet állítottunk be, hogy a fertőzésgyanús betegeket elkülönítve tudjuk fogadni.

Az elavult sterilizáló berendezések helyett új, modern, nagyhatásfokú fertőtlenítő berendezések kerültek beszerzésre.

A megpályázott oralszkenner berendezés a digitális lenyomatvételi technika eredményeképpen az esetleges fertőzés átvitelét a fogorvosi rendelőkből a fogtechnikai laboratóriumba – kizárja – hiszen az információkat nem lenyomatokkal fizikai úton, hanem elektronikus úton továbbítjuk.

Ez az utóbbi berendezés gyorsabbá, pontosabbá teszi a fogpótlások elkészítését, és ez az utolsó elem rendelőnkben, ami a már meglévő berendezésekkel összekapcsolva szükséges ahhoz, hogy a műtéti implantológiai és fogpótlástani részeket a tervezéstől a kivitelezés utolsó pontjáig a legkorszerűbb digitális módszerrel tudjuk biztosítani.

 


Projekt bemutatása

Pályázati azonosító: GINOP-2.1.8-17-2017-00528

Projekt címe: Dr. Skapinyecz és Társa Kft versenyképességének növelése

Projekt összköltsége: 22 480 000 Ft

Támogatás összege: 11 240 000 Ft

Támogatási intenzitás: 50%

Projekt megvalósításának helyszíne: 3529 Miskolc, Csabai kapu 23/2.

Projekt megvalósításának kezdete: 2018.02.28.

Projekt tervezett befejezése: 2018.07.16.

Projekt leírása

A projekt során beszerzésre került egy fogászati röntgenberendezés a KAVO által gyártott 3D CBCT, mely világszínvonalú innováció az alacsony dózistechnika alkalmazásában. Túl azon, hogy minimálisra csökkenti a páciensek sugárterhelését, jelentősen fokozza a célzott beavatkozások biztonságát (szájsebészeti műtétek, műgyökér beültetések) illetve nagymértékben javul a degeneratív (daganatos) elváltozások korai stádiumú felfedezhetősége.

Beszerzésre került továbbá egy coDiagnostix irányított sebészeti szoftver, melynek segítségével a háromdimenziós röntgenfelvétel alapján tizedmilliméter pontosságig tervezhetőkké válnak a műtétek, a páciensek műtéti terhelése így minimális. Ennek segítségével készült műtéti sablonok alkalmazásával a sebészi tévedések kizárhatók.

A Szoftver lehetőséget teremt arra is, hogy a CBCT-vel elkészített röntgenfelvételek alapján kapcsolatot teremt a fogpótlásokat készítő fogtechnikai laborral, ahol így a digitális technológia segítségével a náluk már meglévő számítógép-vezérelt lézerszinter CadCam forgácsoló berendezés és 3D nyomtató használatával nemcsak a műtéti sablon, hanem a végleges fogpótlás is elkészülhet a műtét időpontjáig, amely a páciens szempontjából óriási időnyereség.